Зеленият цвят винаги, където и да е използван, създава усещане за спокойствие и свежест. А бялото, с нежното си присъствие придава на атмосферата на кое да е помещение в дома излъчване за чистота. Взети заедно, тези два цвята създават една много успешна формула за цветово решение в банята!

Чистичко, свежо, успокояващо и създаващо настроение – усещане като за малко срамежливо кокиче, пробило под ласките на слънцето замръзналата земя,  като за бухнала бяла корона на разцъфтяло дърво през пролетта или… каквито и цветови асоциации да направим, сигурно вашето въображение ще подскаже още повече, нали?

Зелено и бяло са основните цветове, заложени и в интериорната концепция на проекта на малка баня, 

Керамичните плочки на стената с размери 20х50 см са от серията „Елемент“ на KAI, подовите – 40х50 см от същата колекция.

Банята е оборудвана с вана модел Cotesa на  Roca. От същия производител са още мивката и тоалетната чиния с вградена арматура, но от серията “Khroma”. Шкафът от тъмно дърво под мивката е произведен по индивидуални размери по поръчка. Голямото огледало на стената оптически разширява пространството.

Осветлението на банята е решено чрез вградени на тавана „лунички“ и аплик с насочено осветление над огледалото.

Играта с геометричните форми на различните по цвят стенни плочки създава както интересен визуален ефект, така и известна  динамика в пространството.